2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 
  Közélet  -  2014. 02. 05. 14:15  -  Kurucz Tünde, Fotó: Simon Erika
Multikulturális nyílt nap - képzési tájékoztató kreatívan
  
Multikulturális nyílt napot tartottak az Igézőben, ahol a továbbtanulás előtt álló középiskolások a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karával, a sokszínű európai kultúrával és annak fehérvári vonatkozásaival ismerkedhettek meg. A bátrabb diákok a nemzetközi ízek megkóstolása után még a hennafestést is kipróbálhatták.
Nagy Judit, a Szabad Színház művészeti vezetője elmondta, az Igéző szeretne egy multikulturális hellyé válni, ezért a rendezvény egyik célja, hogy olyan diákokkal ismerkedjenek meg, akiket vonzanak az idegennyelvek és a kultúrák.„A Budapesti Gazdasági Főiskola Alkalmazott kommunikáció és Társadalmi Kommunikáció Intézete együttműködési megállapodást köt az Igézővel, amelynek keretében többek között multikulturális tréninget fognak tartani azoknak, akik érdeklődnek eziránt. A későbbiekben ez a hely, gyakorlóközponttá válik, így a multikulturális szakirány hallgatói Budapestről Székesfehérvárra jönnek, hogy itt kamatoztathassák a már megtanult tudásukat.”- emelte ki Nagy Judit.
Nyárádi Gáborné, a BGF Társadalmi Kommunikáció és Média Intézeti Tanszékének vezetője hozzátette az együttműködés nem most kezdődött, hiszen kolléganőnk, Nagy Judit már több mint tíz éve a Budapesti Gazdasági Főiskola tanára.„A későbbi kapcsolat szorossága sok tényezőtől függ. Többek között attól, hogy fogadják a diákok ezt a kihelyezett nyílt napot, és milyen érdeklődés mutatkozik a multikulturális kapcsolatok szervezése, tervezése, irányítása iránt.”- fejtette ki a vezető. A nyílt napra például a Tópartiból, a Telekiből, a Vasváriból és a Ciszterből érkező, nagyrészt 11-12. évfolyamos tanulók a képzési tájékoztató meghallgatása után a multikulturalizmussal ismerkedtek meg, és néhányan még a hennafestést is kipróbálták.