2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 
  Kultúra  -  2014. 04. 18. 14:31  -  www.szekesfehervar.hu
Vigyázat! Magyarok a Marson! - Fehérváron rendezik az országos műszaki verseny döntőjét
  
Országos versenynek ad otthont a fehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola tornaterme 2014. április 26-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ társ szervezésével. A IX. Országos Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén a jövő mérnökei mutathatják be találékonyságukat és szakmai felkészültségüket. Az eseményen résztvevő diákok feladata a Tatuin bolygón közlekedő légpárnás robot felépítése és programozása.
 
 Az idei évben Székesfehérváron kerül megrendezésre a IX. Országos Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye, amelyen a jövő mérnökei mutathatják be találékonyságukat és szakmai felkészültségüket. A nagyközönség számára is rendkívül érdekes, az amerikai űrközpontban is számon tartott vetélkedőt az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola szervezi, a versenyfeladat kitűzését és a szakmai vezetést egy sok éve együttműködő, gyakorlott mérnökökből, fizikusokból álló csoport végzi. A középiskolásokból, mérnökhallgatókból, esetleg végzett mérnökökből álló csapatok már egy fél éve készülnek a versenyre. Feladatuk a Tatuin bolygón közlekedő légpárnás robot felépítése és programozása, mely Jedi kesztyűvel távirányítva képes bonyolult küldetését a bolygó felszínén haladva elvégezni.
 
 Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak 2014. április 26-án 10.00 –18.00-ig a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola tornatermébe. A belépés díjtalan, a rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0039 pályázat támogatásával valósulhatott meg.