2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 
  Közélet  -  2017. 01. 19. 17:33  -  www.szekesfehervar.hu
Mi a te sztorid? - motiváló beszélgetések az Új Nemzedék Közösségi Térben
  
Fehérváron folytatódott a Mi a te sztorid? elnevezésű programsorozat, amelyen minden alkalommal a különböző szakmák képviselői mutatkoznak be a nagyközönség előtt. Az Új Nemzedék Közösségi Térben szervezett csütörtöki eseményen ezúttal Varga Bence bűvész és Törteli Balázs ökölvívó, személyi edző szakmai életútját ismerhették meg a résztvevők.
Mit csinál egy szövegíró? Hogy telnek egy cukrász mindennapjai? Az informatikusok tényleg mind jól keresnek? Sokszor fordulnak meg ilyen és ezekhez hasonló kérdések minden embernek a fejében, amikor megpróbálja kitalálni a választ a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre. A Mi a Te sztorid? programsorozatot éppen azért hozták létre, hogy egy kötetlen, nyílt beszélgetés keretében közösen találják meg ezekre a kérdésekre a válaszokat a résztvevők. Minden alkalommal különböző szakmák képviselői mutatkoznak be és mesélik el, hogy mi az Ő sztorijuk: hogy mit is jelent a munkájuk valójában, mivel telnek mindennapjaik, és hogy hogyan jutottak el oda, ahol most tartanak – például, hogy mit kellett tanulniuk, vagy éppen, hogy hova kellett elutazniuk hozzá.
Csütörtökön délután Székesfehérvárra látogatott el a Mi a te sztorid? elnevezésű programsorozat, ahol Kocsis Máté közreműködésével Varga Bence bűvész és Törteli Balázs ökölvívó, személyi edző szakmai életútjába nyerhettek bepillantást a megjelentek. Varga Bence már több éve lép fel rendezvényeken színpadi előadóként, bűvészként. 17 évesen jött az ötlet, hogy vállalkozást alapítson. Bűvészként kezdett el vállalkozni, majd rendezvényszervezőként és tanácsadóként folytatta tovább. A 24 éves profi ökölvívó magyar bajnok Törteli Balázs a folyamatos versenyre való felkészülések mellett ökölvívó személyi edzőként is dolgozik. Számára a legnagyobb öröm, hogy a munkája egyben a hobbija is.
„Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy előtérbe került a pályaorientáció kérdése Székesfehérváron. Ezt több szempontból is látjuk, hiszen nagy az igény arra, hogy a fiatalok minél több ismeretet szerezhessenek a különböző szakmákról. Ezt az Országos Diákparlament előkészületeiből is leszűrhettük, hiszen a legtöbb küldött éppen a pályaválasztás, pályaorientáció szekcióban szeretne részt venni. Jó az az irány, amelyet városi szinten több fiatal is kezdeményezett már, így a pályaválasztás kérdésében sikerült előrelépnünk. Készülünk egy komoly pályaorientációs szoftveralapú képzéssel is a fiatalok számára, de emellett fontos, hogy legyenek számukra olyan példaképek, akik már sikereket értek el munkájukban.” – mondta Mészáros Attila alpolgármester.