2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 
  Közélet  -  2017. 01. 28. 14:12  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika
Szakértői pedagógus csoport járt a Városháza Dísztermében
  
Szombaton délelőtt harmincöt fős szakértői pedagógus csoport látogatott el a Városházára. A háromnapos szakmai programon a minősítési rendszerben résztvevő tanárok, valamint az Oktatási Hivatal munkatársai vettek részt. A szakmai eszmecseréken a pedagógusok megoszthatták egymással tapasztalataikat, mellyel a köznevelés rendszerét szeretnék még eredményesebbé tenni.
A minősítési rendszer a pedagógusok világos pályaképének megrajzolásával hatást gyakorol az egyes pedagógusok életpályáján túl az oktatás teljes rendszerére. Az Életpályamodell bevezetése a pedagógusok életében egy komoly megmérettetést jelent. A mostani háromnapos szakmai találkozóra azok a szakemberek látogattak el Székesfehérvárra, akik az Életpályamodell elindításának első körében váltak mesterpedagógussá.
A harmincöt fős csoportot Mészáros Attila alpolgármester fogadta a Díszteremben. „Nagyon fontos, hogy mindig megmutassuk: Székesfehérvár valóban iskolaváros. Csaknem negyven köznevelési intézménye van a városnak, mintegy húszezer diák jár ezekbe az intézményekbe. Attól függetlenül, hogy állami fenntartású és működtetésűek lettek ezek az intézmények, még ugyanúgy nagyon szoros kapcsolatban állunk a Szakképzési Centrummal, és az iskolákkal, hiszen továbbra is székesfehérvári diákok és pedagógusok járnak ezekbe az intézményekbe. Sok olyan fejlesztést hajtottunk végre, és készülünk továbbiakra is, amelyek az intézményeket érintik.”
A háromnapos találkozó kiváló lehetőséget teremtett olyan tapasztalatok elemzésére, melyek alapján lehetővé válik egy eredményesebb célrendszer megfogalmazása a köznevelésben.