2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 
  Közélet  -  2017. 01. 31. 18:29  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Logiscool - Február 6-tól Fehérváron is várják a gyerekeket
  
A saját számítógépes játékok, programok készítése során kreativitásukat is fejleszthetik és közben észrevétlenül komoly matematikai, programozói tudásra tesznek szert. Az alapokat kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett programnyelvvel oktatják, az algoritmikus gondolkodást úgynevezett „géptelen” játékokkal is fejlesztik.
A Logiscool-t kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel Magyarországon is elérhetővé tegyék diákok számára. Az innovatív, speciális tananyagra épülő kurzusokat a gyerekekhez korban legközelebb álló egyetemisták tartják, akik hamar megtalálják a közös hangot a 6-18 éves diákokkal. A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Jelenleg négy országban, több mint harminc helyszínen oktatnak programozást gyerekeknek. Az egymásra épülő, kezdő és haladó kurzusokat, programozó nyári táborokat a 7-17 éves korosztálynak ajánlják elsősorban. A Logiscool nyári táboraiban 2016-ban közel 5000 diák vett részt.
Programozni bárki tud! Hiszünk abban, hogy a jövő legfontosabb tudásának elsajátítása élvezetes és vidám dolog. A nyelvtanulás fontosságát ismertük fel 10-15 évvel ezelőtt, most emellett hasonló fontosságot kap a programozás is, hogy digitális írástudókká váljanak gyermekeink. Valamennyi intézményünkben odafigyelünk arra, hogy a diákok modern, inspiráló, környezetbe kerüljenek. Ezt szolgálja, hogy mindenkinek saját laptopja lehet, és hogy iskoláink belső kialakítása, arculata igazodik a mai trendekhez. Nyártól már több ezer diáknak oktatjuk a programozást.” – mondta dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető igazgatója a keddi megnyitón.
Székesfehérvár egy igazi diákváros, ahol mintegy húszezer fiatal tanul. Mégis azt tapasztaljuk, hogy hiány van azokból a kompetenciákból, melyek a 21. század kihívásaira készítik fel a tanulókat. Egy ilyen gazdasági potenciállal bíró városban nagyon fontos, hogy a fiatalok olyan tudással legyenek felvértezve, amelyeket hasznosítani tudnak majd a munkaerőpiacon. A Logiscool Székesfehérvár nagy szerepet játszhat abban, hogy minél szakképzettebb munkaerő dolgozhasson a jövőben Székesfehérváron.” – mondta Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok.
Török Szabolcs, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének igazgatója arról beszélt a szerdai megnyitón, hogy minden olyan kezdeményezésnek nagy jelentősége van, amelyek a szűk értelemben vett tankötelezettségen túlmutatnak. Mint mondta a Logiscool Székesfehérvár elindítása pontosan egy ilyen vállalkozás, hiszen a cég már számos helyen bizonyított az országban. A Logiscool diákjai játszva és alkotva, szinte észrevétlenül tanulják meg a programozás alapelveit, rejtelmeit. A diákok megtanulják a logikus gondolkodás alapjait, fejlődik a problémamegoldó képességük, átlátnak bonyolultnak tűnő folyamatokat és nem csak passzív befogadóként használhatják a számítástechnikai eszközöket. A Logiscool Székesfehérvár nyílt napokat tart január 30-tól, ahol ízelítőt adnak abból, hogy a diákok mit és hogyan fognak tanulni.