2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 
  Városfejlesztés  -  2017. 02. 01. 15:26  -  www.szekesfehervar.hu
Középiskolai Campus - 21. századi épületbe költözik a Zeneiskola is
  
A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola is a Középiskolai Campus része lesz – döntött nemrégiben az intézmény tantestülete. A Kodolányi János Főiskola volt „A” épületében a szakgimnáziumi osztályok és az alapfokú művészeti iskola is helyet kap.
Magyarország Kormánya 2015-ben kötött együttműködési megállapodást a Modern Városok Programról Székesfehérvár Önkormányzatával. A Középiskolai Campus ennek keretében valósul meg a kormány tavalyi döntésének értelmében 15,8 milliárd forintból.
 
Arról már korábban született döntés, hogy a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium a Campus területére költözik, illetve arról, hogy megújul a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, A Szabadművelődés Háza, illetve a Sörház téri kollégium.
 
Múlt héten a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete ült össze, hogy véleményt alkosson a Campus-hoz való csatlakozásról. A tantestület véleményt nyilvánító tagjainak 2/3-os szavazattöbbségével úgy döntött, hogy csatlakozik a Campushoz, ahol új, 21. századi infrastrukturális lehetőségek várják az intézmény tanulóit és pedagógusait.
 
A költözést támogatta az intézmény diákönkormányzata is. A szülői munkaközösség vezetője pedig levélben tájékoztatta az önkormányzatot, hogy bár sok szállal kötődnek a mostani épülethez, de az új helyszínen biztosítottnak látja a zenei képzéseik jövőbeli színvonalas megvalósítását. A Campus tervezése folyamatban van, őszre elkészülnek az engedélyes tervek, várhatóan 2018 második felében pedig a kivitelezési munkák is elindulhatnak.