2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 Kibővült tartalommal, rengeteg érdekes és színes programmal várja az általános iskolásokat a Bregyó-közi napközis tábor, valamint a Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén. Tavaly megújult tartalommal szervezeték meg a táborokat, idén jön a folytatás! A Bregyóban július 2. – augusztus 10. között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00 óráig várják a gyerekeket. Velencén, július folyamán három tematikus héten szórakozhatnak a táborozók.
2012. 06. 11.
 A Költészet Napja alkalmából hagyományos városi versmondó versenyt rendeznek az általános iskolák 1. és 2. osztályos tanulóinak április 16-án 14.00 órától a Városi Könyvtár Sziget utcai tagkönyvtárában. Nemes Nagy Ágnesre emlékeznek, aki 90 éve született. Minden versenyző egy szabadon választott verset mond el a költőnő műveiből. A legjobban szereplők könyvjutalomban részesülnek, a többi résztvevő emléklapot kap. Jelentkezni április 13-ig lehet.
2012. 04. 04.
 Vetélkedőt hirdet általános iskolások számára a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület a Herosz megalakulásának 130 éves évfordulója alkalmából. A feladatok között szerepel Herman Ottó tudományos munkássága, főbb művei, az állatvédelmi törvény, Magyarország védett növény- és állatfajai, illetve a kutyák viselkedése és kommunikációja. A versenyre iskolánként egy, háromfős csapat jelentkezését várja a szervezet.
2012. 04. 02.
  Egész napos ingyenes környezetvédelmi programot tartanak "Cseppben a jövőnk" címmel március 24-én, szombaton a Tolnai Utcai Általános Iskolában. A fenntartható életmódot és az ésszerű vízhasználatot népszerűsítő kampányt a Kaposvári Roxínház Egyesület szervezi, a székesfehérvári program a Fevita támogatásával valósul meg. Lesznek interaktív játékok, színpadi bemutatók. A szervezők remélik, hogy minél több gyereket, felnőttet tudnak megmozgatni.
2012. 03. 13.
 Az óvodásokat és az általános iskolásokat is várják a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házba február 11-én, szombaton 15.00 órától. "Farsangi maskara" címmel rendeznek kreatív foglalkozásokat a gyerekeknek, akik az ünnepkörhöz illő maszkokat készíthetnek különféle technikákkal. A belépés felnőttek és gyerekek számára egyaránt ingyenes. A résztvevőknek nem kell vinniük nyersanyagokat sem, hiszen azokat a szervezők biztosítják.  
2012. 02. 09.
Vajon mi köze a selyemnek a tevékhez? Selyemből van-e a selyemút és hogyan lehet közlekedni rajta? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a 6-12 év közötti gyerekek, ha részt vesznek a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély február 5-i, 15.00 órakor kezdődő gyerekprogramján. Figyelemmel kísérhetik a 2500 éves selyemút történetét, megismerhetik a Távol-Kelet csodáit, Kína selyemkultúráját és a selyemút legfontosabb állomásait.
2012. 02. 02.
 Ismét megrendezi a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár az Óperenciás Városi Meseünnepet és Mesemondó Versenyt Fejér megyében élő általános iskolások számára. Jelentkezni február 20-ig lehet, a válogatókat március elején, a döntőt a hónap végén rendezik meg. A legjobbak könyvet kapnak, illetve nyári táborban vehetnek részt. A gyerekek egy, magyar szerző által írt mesével vagy magyar népmesével vehetnek részt a versenyen.
2012. 01. 30.
Harmadszor hirdette meg a Tündérszó Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A nemzetközi pályázatra 1997. január 1-je és 2003. december 31-e között született, 8-15 éves gyerekek magyar nyelven írott meséit várják a világ bármely országából. A pályaműveket négy példányban kell beküldeni postai úton vagy emailben, csatolt dokumentumként. Beküldési határidő április 15-e, a díjátadót május 19-én rendezik Székesfehérváron.
2012. 01. 04.
 Magyarország egyik legnépszerűbb acapella énekegyüttese lép fel a Művészetek Házában december 15-én (csütörtökön) 10.00 órakor. A csapat 1995-ben alakult, először magukat és munkatársaikat örvendeztették meg, majd a nagy tetszésre való tekintettel kiléptek a nagyközönség elé. Repertoárunkon kedvenceik, a 20-as, 30-as évek amerikai zenéje,  világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai, spirituálék szerepelnek. Székesfehérvárra karácsonyi slágerekkel érkeznek. 
2011. 12. 07.
A 42. Magyar Filmszemle Kollányi Ágoston-díjas alkotása egy rétisas család mindennapjairól és egy fiatal vidra kalandjairól szól,  valahol a magyar mocsarak mélyén. Egész estés természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével, Kulka János narrációjával. A magyar-német koprodukcióban készült egyórás természetfilm lenyűgöző képi világával és sodró történetével méltón jeleníti meg Magyarország varázslatos értékeit.
2011. 12. 06.
Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Hírlevél

Hír rovatok

Hírek