2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 Tíz alkalomból álló irodalmi programsorozatot indít a Szent István Művelődési Ház. Sebők Melinda irodalomtörténész előadásai főként az emelt szintű szóbeli érettségire készülő diákoknak szólnak, de szeretettel várnak minden irodalomkedvelő érdeklődőt. A programsorozat február 23-án, szombaton 10 órakor kezdődik "A nyelvművelés jelentősége; szerepe napjainkban" című előadással. A belépés valamennyi programra ingyenes lesz.
2013. 02. 13.
 Új történelmi előadás-sorozat indul március 22-től, csütörtöktől a Szent István Művelődési Házban "A Kárpát-medence etnikai viszonyai a honfoglalástól az első világháborúig" címmel. Az öt előadásból álló program célja, hogy a hallgatók bővítsék történelmi tudástárukat és összerendezzék a témakörben eddig megszerzett  információikat. A sorozat május 3-ig tart, az előadásokat Módos Péter történelemtanár tartja, aki kutatásokat is végzett.
2012. 03. 13.
 Mobilvers pályázatot hirdetett a Vörösmarty Színház. A jelentkezők kisfilmet forgathatnak kedvenc versükről, az alkotásokat a teátrum facebook oldalán fogják értékelni. A legjobb pályaművek készítőire értékes nyeremények várnak. A felhívás elsősorban a középiskolásoknak és a felsőoktatásban résztvevőknek szól, de bárki jelentkezhet, aki szereti a költészetet. A mobiltelefonnal készült videókat április 10-ig kell beküldeniük a jatek@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címre.
2012. 03. 13.
A Barátság Mozi március 29-én, csütörtökön 18.00 órakor kezdődő Csajos est-jén Dr. Riesz Mária örömtréner és pszichológus tart előadást a pozitív énkép kialakításához. A beszélgetést filmvetítés követi. Az est témája: "Harmóniában önmagunkkal." Vajon mi is a harmónia? A jó és a rossz egyensúlya az emberben? Lehetek-e harmóniában önmagammal, ha a környezetemmel vagy a kapcsolataimmal nem vagyok? Ezekre kérdésekre keresik a válaszokat. 
2012. 02. 23.
 Tavaly óriási sikert aratott a március 15-i ünnepi műsor Székesfehérvár belvárosában. Idén is felidézik a forradalom és szabadságharc fő eseményeit, huszárok és színjátszó fiatalok közreműködésével megelevenednek a történelmi helyszínek és események. Petőfi-castingot hirdettek középiskolások számára. Február 11-én, szombaton 9.00 órától a Vörösmarty Színház kávézójába várják a vállalkozó kedvű fiatalembereket.
2012. 02. 09.
 A Költészet Napja alkalmából hozza el Székesfehérvárra önálló Wass Albert-estjét Rékasi Károly színművész. Az összeállítás középpontjában a második világégés után Erdélyből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író áll, kinek lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeit igyekszik bemutatni az est. Verseken, leveleken és regényrészleteken keresztül kerülhetünk közelebb Wass Alberthez.  
2012. 02. 08.
 Székesfehérvár hadtörténelmével kapcsolatos versenyt rendez 7-10. évfolyamosok számára a Krajczáros Alapítvány, illetve a Honvédség és Társadalom Baráti Kör 2012. február 16-án, csütörtökön 15.00 órától a Tiszti Klubban. A „Felnövekvő nemzedékek részvétele a kegyeleti kultúránk jobbításában” című vetélkedőre február 13-ig lehet jelentkezni egy előzetes feladat megoldásával. Várják a város történelmét ismerő diákokat négyfős csoportokban.
2012. 02. 07.
 „Költőnk és kora” címmel rendeznek ismét irodalmi vetélkedőt József Attila munkásságáról Fejér megyei középiskolások számára. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő, háromfordulós versenyre február 20. és március 2. között lehet jelentkezni. A legkiválóbbakat értékes könyvvásárlási utalvánnyal jutalmazzák. Várják a költészetet szerető csapatok és érdeklődők jelentkezését, ez utóbbiak a villámkérdésekre adott válaszaikért jutalomban részesülnek.
2012. 02. 07.
 Az "Anna Karenina" című musical a Veszprémi Petőfi Színház előadása, februárban három alkalommal - 21-én, 22-én és 23-án 19.00 órától - tűzte műsorra a székesfehérvári Vörösmarty Teátrum. Az Anna Karenina a női nem erejének, szépségének és kiszolgáltatottságának eposza. A szerelem, a szenvedély és a házasságtörés talán legizgalmasabb, legdrámaibb története kel életre ebben az operába hajló musicalben. Az előadás időtartama 2 óra 50 perc egy szünettel. 
2012. 02. 02.
 Második alkalommal rendezik meg a "Fesztivál az Állatmenhelyekért" rendezvényt február 11-én 19.00 órától. A bevételt teljes egészében a székesfehérvári HEROSZ és a veszprémi Vackoló állatotthonoknak ajánlják fel a fellépők. A helyszínen vegan (minden állati eredetű alapanyagtól mentes) büfé is fog üzemelni becsületkasszával, ennek bevétele ugyancsak is a menhelyeké lesz. Helyszín: Pucok Underground Club (Balatoni u 93.), támogató jegy 1.000 forint. 
2012. 02. 01.
Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Hírlevél

Hír rovatok

Hírek