2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 A húsvéti hosszú hétvégén sok családnak ígér tartalmas kikapcsolódást "A csúfolkodós nyúl" című zenés bábjáték, melyet 2012. április 7-én, szombaton 17.00 órakor láthat a közönség a Pelikán Teremben. Tartalom: Nyuszka bizony a csúfolódáshoz ért a legjobban. Barátait is megbántja, így végül egyedül  marad. A róka otthonába csalja a nyuszit, hogy vacsorát készítsen belőle. De vajon megmenekül-e a nyuszi? Segítenek-e régi barátai és kiszabadítják-e?
2012. 04. 02.
 A "KippKopp a fűben" című bábmesét március 3-án, szombaton két időpontban, 15.00 és 17.00 órakor láthatja a közönség a Pelikán teremben. Gyerekkorunk kedvenc gesztenye mesehőse színpadon is elvarázsol! Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és játszótársat keres, kalandos útja során rengeteg állattal megismerkedik. De vajon megtalálja-e elveszettnek hitt barátját, a katicabogarat? Kiderül a Marék Veronika írásai alapján készült meséből.
2012. 02. 23.
 A SEHALLSELÁT minicirkuszt április 21-én, szombaton 17.00 órától láthatják  a fehérvári gyerekek a  Művészetek Házában. A kétszemélyes társulatot a testvérpár Burgonya Bohóc és Áfonya Bűvész alkotják. Ez a fellépés más lesz mint a többi: a haszontalan bohóc kitalálja, hogy ő gyakorlás és tanulás nélkül is ugyanúgy tud varázsolni mint Áfonya. A bűvész hagyja ügyetlenkedni testvérét a gyerekek legnagyobb örömére,  de azért mindig a körmére néz...
2012. 02. 08.
 Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó február 14-én 14.00 órakor lép fel ismét a Szent István Művelődési Házban. Azt mondja: "„ Az én csóré lábacskámat megcsípte a csihány, s azóta es vakarózik, s addig-addig, míg mára felhúztam a bábukat lábaimra Mókára és Tréfára, hogy ne viszkessenek annyira, hanem járják el a székelynép jóízű mesécskéit. S ha nem es pityókát mesélek, akkor murkot aprítok lapítón, s ha nem es hiszitek el, a cseszle csípjen meg benneteket!"
2012. 02. 02.
Két klubfoglalkozást ajánl a Szent István Művelődési Ház a gyermekek fejlesztése céljából. A Társasjáték Klubba az óvodásokat és a kisiskolásokat egyaránt várják. Vizbor Margó székesfehérvári szakpedagógus segítségével elmeforgató társas- és táblajátékokkal játsszhatnak, közben erősödik szabálykövetésük, szabálytudatuk. A gyerekekkel egyénileg és kiscsoportban egyaránt foglalkoznak. A Társasjáték Klub hétfőnként 16.30-17.30 között fogadja az érdeklődőket.
2012. 01. 04.
 Sok mindent tudunk már a világról, de a tudomány még mindig adós néhány nagy kérdés megválaszolásával. Ezek közül is a leg­ti­tok­za­to­sabb: hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Most végre itt a válasz: tökéletes, katonás szervezéssel, melynek sikerében több millió, a terepen dolgozó manóra, egy óriási, szuperszonikus szánra és egy tökéletesen működő parancsnoki bázisra van szükség. De hiába segít a fejlett technológia, néha mindenütt becsúszik egy kis hiba....
2011. 12. 05.
Frakk, Babar, Kukori és Kotkoda, Moha és Páfrány, Rumcájsz, Kis vakond, Vuk, Pöttyös Panni, Csúnya kislány, Boribon, Laci és az oroszlán, Mézga család, Futrinka utca. Ugye mennyi ismerős név?  Ami összeköti őket, az a Móra Kiadó családi napja, melyet november 19-én, szombaton 10.00 és 13.00 között tartanak A Szabadművelődés Házában. A program a 2-7 éves korosztály szórakoztatását és a szülők ünnepek előtti kedvezményes könyvbeszerzéseit együttesen szeretné szolgálni.
2011. 11. 18.
Zsurzs Kati - Benedek Elek meséinek felhasználásával - olyan mesejátékot írt, melyben a gyerekek észrevétlenül ismerhetik és tanulhatják meg a népmesei alapmotívumokat, miközben maguk is részeseivé válnak a játéknak. A Mesemúzeumban üldögélve hirtelen egy mesében találják magukat, segítségükkel megmenti a Királyfi a Rózsátnevető Királykisasszonyt az Ördögtől, és Jánosnak is visszatér az emlékezete! Az interaktív mesejátékban a jóság és az összefogás győz a gonosz felett, és a Világ Zengő Fája újra kivirul.
2011. 10. 26.
Újraindul a Sakkovi nagycsoportos óvodásoknak A Szabadművelődés Házában. Az első foglalkozást szeptember 15-én, csütörtökön 16-tól 17 óráig tartják. Az órák csütörtökönként lesznek heti egy órában a fenti időpontban, részvételi díj 500 forint.  Az újrainduló, heti két alkalommal jelentkező néptáncoktatásra ugyancsak várják a jelentkezőket az óvodás és kisiskolás korosztályból. A Szent István Művelődési Ház Kacagó Koncertet szervez, az égből pottyant vendég Levente Péter lesz.
2011. 09. 07.
 Két vetítéssel készül a Barátság Mozi, tekintettel a Nemzetközi Gyermeknapra. Bogyó és Babóca neve bizonyára ismerősen cseng az óvodások és a kisiskolások számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei kelnek életre a rajzfilmen, melynek szereplőit Pogány Judit színművész mesélő hangja elevenít meg. A "Hopp" című amerikai alkotás egy az animációt élő szerepekkel ötvöző vígjáték, melynek megtekintésére nincs megkötés, bárki számára ajánlható korhatár nélkül.
2011. 05. 24.
Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Hírlevél

Hír rovatok

Hírek