2022. Július 07. Apollónia, Vilibald, Bene
 

Tömegsport 2015
 Számos színes, változatos és érdekes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak az idei nyári táborok a gyerekeknek. A Napraforgó Városi Napközis Tábor július 1-jétől hat turnusban fogadja a táborozókat a Bregyó-közi Sportcentrumban, míg a Velencei-tónál zajló Székesfehéri Gyermek és Ifjúsági Tábor három turnusban, tematikus programokkal várja az iskolásokat. Ezen kívül számos egyesület, szervezet és intézmény szervez különféle táborokat.
2013. 06. 04.
A tavasz beköszöntével szinte mindenki a szabadba kívánkozik! Több, szervezett túrázási, mozgási lehetőség adódik Székesfehérváron és környékén a következő napokban. Április 13-án, szombaton a Velencei-hegységben rendeznek gyalog- és nordic walking túrát. 20-án, szombaton "Fuss, hogy léphessen!" címmel Csákváron lesz jótékonysági futóverseny és egészsénap, melynek házigazdája Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője. 21-én, vasárnap a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség invitálja a kirándulókat az Öreghegyi Barangolásra.
2013. 04. 11.
 Újabb állomásához érkezik a Fejér Megyei Népzenei Műhely családi programsorozata. Március 30-án 15.00 órától a szokásos helyszínen, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban várják a kicsiket, nagyokat. A kézműves foglalkozások részben a húsvéthoz kapcsolódnak, 16.00 órától pedig indul a táncház a Szedtevette Zenekarral. A program egyre népszerűbb, hiszen egy-egy alkalommal már 40-50 család részvételére számítanak.
2013. 03. 25.
 Párkapcsolati problémái vannak? Megmentené házasságát saját magáért, a gyermekeiért, de egyedül nem jár sikerrel? Szeretné rendbehozni kapcsolatát szüleivel, gyermekével? Hűtlen volt, és nem tudja mit tegyen? Ilyen és sok egyéb más kérdésre kaphatnak válaszokat, gyakorlatias tanácsokat azok, akik ellátogatnak Ruff Nikoletta mediátor előadására március 20-án, szerdán 18.00 óráara a Megyei Művelődési Központba. Előzetes bejelentkezés szükséges.
2013. 02. 28.
Új programsorozatot indítottak útjára januártól "Játék a múzeumban" címmel a Tourinform Iroda kezdeményezésére.   2013-ban szombatonként, délelőtt vagy délután a város valamelyik múzeuma, a Fehérvári Kézműves Egyesülete és a Terembura Kulturális Egyesület gazdag, tartalmas programot kínál a családok és a turisták számára.  A résztvevők a gyűjtemények megismerésén túl kreatív múzeumpedagógia foglalkozáson  vehetnek részt.
2013. 01. 23.
 Lázár Zsófia "Téli mese" című alkotását láthatják a gyerekek a Szabad Színház előadásában december 7-én, 17.00 órakor a Petőfi Kultúrtérben (Arany János utca 22.). Batein Kaitos, az északnyugati erdők réme tartja rettegésben a környéket. Az udvar és a kis királylány, Bellatrix mindent megtesznek azért, hogy megóvják Sarkcsillagváros békéjét, miközben a lakók izgatottan készülődnek a Hóünnepre, melyre idén maga Hóapó látogat el.
2012. 12. 06.
Számos programmal várják az érdeklődőket év végéig a Városi Könyvtár tagkönyvtáraiban. Koszorúzás lesz Jankovics Ferenc Kossuth-díjas író, költő születésnapja alkalmából, majd beszélgetés kezdődik Kálnay Adéllal "Ablak a múltra, tükör a jelennek" címmel. Folytatódik Fischer Imre kineziológus, pszichológus "Magunkról - őszintén" című előadás-sorozata. Több kiállítást rendeznek a karácsonyi ünnepkörhöz kötődően.
2012. 11. 21.
 Kézműves foglalkozásra és gyermekjátszó táncházba invitálja a családokat a Fejér Megyei Népzenei Műhely november 24-én, szombaton a VOKE Vörösmarty Művelődési Házba. 15 órától lehet készíteni adventi ajtó- és karácsonyfa díszeket  Nagyné Ferenczy Eleonóra vezetésével, majd 16.00 órakor kezdődik a gyerektáncház a Szedtevette zenekar muzsikájára, Kneifelné Laczkó Kriszta közreműködésével. Lesz uzsonna is, a belépés ingyenes! 
2012. 11. 21.
 Fogyatékkal élő művészek és St. Martin közreműködésével rendezik meg a "Közös hang" című koncertet 2012. november 29-én, csütörtökön 18.00 órakor a Vörösmarty Színházban. A nagyszabású program záróeseménye lesz annak az egyhetes székesfehérvári tábornak, melyet az ország minden részéről érkező, csaknem 50 sérült ember és segítője számára szervez a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület. 
2012. 11. 21.
 XVI. Benedek pápa meghirdette a Hit évét, melynek keretében Prohászka Akadémia indult Székesfehérváron, az egyházmegye szervezésében. A 2013 júniusáig tartó sorozatban biblikus, teológiai és egyháztörténeti előadásokat hallgathatnak az érdeklődők. Jelentkezni 16 éves kortól lehet, a részvételi szándékot a Szent István Művelődési Házban jelezhetik személyesen a portán, vagy telefonon. A következő előadási napokra november 24-én és december 15-én kerül sor.
2012. 11. 07.
Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Hírlevél

Hír rovatok

Hírek